beach jeugd 2020

Op 28 april meldde minister-president Rutte dat buitensporten voor jeugd weer toegestaan is. De beachcommissie van VoVeSa heeft samen met de trainers, stichting de Waaie en de gemeente Waadhoeke snel kunnen regelen dat jeugd tot en met 12 jaar weer kan beachvolleyballen.

Door de vele mooie zonnige avonden in april en het feit dat er vanaf 12 maart ineens niet meer gevolleybald kon worden, zijn we dit jaar gevoelsmatig later gestart dan voorgaande jaren. Toch begonnen we andere jaren ook begin mei met het beachvolleybal seizoen. De jeugd tot en met 12 jaar traint nu in twee groepen op de woensdagavond. Fijn om te zien dat het kleine sociale wereldje waar de kinderen zich in bevonden weer wordt uitgebreid. Naast het sportieve deel in het veld is het een gezellige kakofonie van geluiden met de jeugd die elkaar, na al die tijd, veel te vertellen heeft.

Als beachcommissie en bestuur van VoVeSa hadden we natuurlijk graag gezien dat beachvolleybal voor de jeugd vanaf 13 jaar en voor de senioren ook weer los kon gaan. Zo stond voor de maanden mei en juni de jaarlijkse ‘Eethús de Kaai competitie’ op het programma, dit hebben we moeten annuleren. Helaas is het de 1,5-meter afstand regel moeilijk te hanteren wanneer het gaat om beachvolleyballen, maar achter de schermen zijn we druk bezig om met elkaar te kijken hoe en wanneer we weer voor iedereen zouden kunnen starten. We hopen elkaar in goede gezondheid snel weer te zien op het beachvolleybalveld!